top of page

Hvor mye koster det å pusse opp badet?

Oppussing av bad kan være en kostbar investering. Men hvor mye koster det egentlig å pusse opp et baderom, og hva er det som påvirker denne prisen? Det kan du lese mer om her.

photo-1531125227120-bac862d2aeb9.jpeg

Hva påvirker prisen når du pusser opp badet?

Når det gjelder oppussing av bad er det flere faktorer som påvirker hvor stor sluttsummen blir. Vi nevner de viktigste: 

 

Størrelsen på badet

Hvor stort badet ditt er vil naturligvis påvirke prisen. Et lite bad på noen få kvadratmeter vil koste mindre enn et større bad, både med tanke på mengden materialer og arbeidstimene som kreves for å få jobben gjort. Jo større bad, jo mer koster det. 

Omfanget av oppussingen

Noen ganger kan en enkel oppgradering av badet ditt være nok, mens i andre tilfeller må en totalrenovering til. Når det gjelder pris på oppussing av bad kan det skille flere hundre tusen kroner mellom en lett oppgradering og en totalrenovering av badet. En totalrenovering vil naturligvis kreve mer arbeid og flere materialer, og dermed også koste betydelig mer. 

Enkel oppussing eller komplett renovering? 

Hvis badet skal bygges opp på nytt må du huske på at det tar noen timer å rive badet. Deretter må man bygge opp gulv og vegger med for eksempel varmekabler, membran, flislegging og ny baderomsinnredning. 

Om du bare skal gjøre en liten oppgradering av badet kan det for eksempel inkludere bytte av baderomsmøbler eller sette inn en ny dusjløsning – det tar både kortere tid og krever et mindre budsjett. Omfanget av arbeidet som skal gjøres har med andre ord masse å si for prisen du må betale til slutt. 

pexels-photo-3616760.jpeg

Valg av materialer til badet

Når det gjelder baderomsinteriør, finnes det en rekke ulike kvaliteter og prisklasser å velge mellom. Det samme gjelder i forhold til materialene og kvaliteten du velger på baderomsmøbler og annet utstyr. 

 

Velger du materialer av bedre kvalitet, holder som regel badet lengre, og det tar lengre tid før du trenger å pusse opp badet på nytt. 

photo-1652662700928-5a4685e87d64.jpeg

Hvor mye koster det å pusse opp badet?

Med så mange ulike faktorer som påvirker prisen på oppussing av badet ditt, er det vanskelig å komme med en pris på dette. Vi vil likevel forsøke å gi deg et grovt estimat på hvor mye du bør regne med. 

 • Selv om badet du skal pusse opp er lite, er arbeidet ofte omfattende. For enkel oppussing bør du beregne fra 50 000 kroner og oppover. Er det snakk om totalrenovering av bad blir prisen fort over 200 000 opp til 400 000 eller 500 000 kroner.  

 

 • Skal du bygge nytt bad, må du regne med å måtte ut med samme sum som for totalrenovering. Å betale 200 000 kr for et helt nytt bad er ikke uvanlig. Men alt i alt kommer summen an på størrelsen på badet, arbeidet som skal utføres, hvem som skal gjøre det, og materialkostnader. 

 

Det er lurt å huske på at disse prisene kun er et estimat. Vi anbefaler å rådgi deg med fagpersoner for et mer nøyaktig prisestimat for akkurat ditt prosjekt.

Les vår artikkel: Bygge nytt bad

photo-1604014237256-11d475e2a2d8.jpeg

Er det noen skjulte kostnader ved å pusse opp et bad?

Når man skal pusse opp tenker de fleste på kostnadene knyttet til selve arbeidet med pusse opp og materialer. Det er flere kostnader du må ta høyde for ved oppussingen, blant annet: 

 

Avfallshåndtering 

Når badet pusses opp blir det alltid søppel og avfall som du må kvitte deg med. Bortkjøring og håndtering av avfall har også en kostnad. 

 

Rørarbeid og elektriske anlegg 

Spesielt rør og elektriske anlegg som er skjult bak vegg kan bli en ekstra kostnad fordi man oppdager etter man har begynt å rive at dette må utbedres. 

Fuktskader og mugg

Skjulte fuktskader og mugg kan føre til ekstra arbeid og kostnader.

 

Ventilasjon

Dersom ventilasjonen ikke er tilstrekkelig, kan du måtte utbedre denne for å hindre fuktskader i fremtiden. 

 

Tilpasning til krav og forskrifter 

Dersom badet ikke er i henhold til dagens forskrifter og krav til baderom, kan det hende badet må tilpasses dette i forbindelse med oppussingen.

 

Strukturelle problemer

Hvis det viser seg at badets konstruksjon må utbedres, kan dette også medføre ekstra utgifter. 

 

Endringer i planen

Det er ikke uvanlig at det skjer endringer i noe man har planlagt. Det er viktig å huske på at endringer i design, konstruksjon, materialvalg eller andre deler av oppussingen kan være med på å øke totalkostnaden for oppussingen.

photo-1595514534785-44a24a4d9467.jpeg

4 tips til smart og kostnadseffektiv oppussing

Oppussing av bad kan være en stor investering, samtidig som det virker overveldende med alle valg som må gjøres og alle håndverkere som må holdes styr på. Men det trenger ikke å være slik. 

Mange opplever nemlig det å pusse opp badet som en spennende, effektiv og positiv opplevelse, der man til enhver tid har full kontroll over kostnader og ikke møter på noen uønskede overraskelser. 

Her er våre tips for å oppnå nettopp dette: 

​1. God planlegging

God planlegging er alfa og omega når du skal pusse opp badet ditt. På denne måten kan du tenke nøye gjennom hva du ønsker, hvilke behov du har og hvilket budsjett du har. 

Ved å planlegge godt kan du også sørge for at du sparer penger ved å unngå uplanlagte endringer som overskrider budsjettet ditt. Du kan også sørge for et smidig og effektivt arbeid. 

2. Smarte innkjøp

Vær bevisst på innkjøpene du gjør. Her bør du undersøke ulike alternativer for materialer, baderomsmøbler og annet inventar før du gjør egne innkjøp. Det kan være mye å spare på å gjøre god research. Forhør deg med entreprenører og håndverkere i forhold til om de kan gjøre egne innkjøp.

​3. Få inn fagfolk tidlig i prosessen

Når du involverer fagpersoner allerede i planleggingsfasen, kan de hjelpe deg med å se smarte løsninger og produkter som passer til deg og dine behov. 

Dette gir deg et realistisk bilde av kostnadene, ettersom de kjenner faget og har full oversikt over hva som skal til og hva dette koster. 

​4. Benytt deg av en totalentreprenør

Det kan være lurt å benytte seg av en totalentreprenør når du skal oppgradere badet. En totalentreprenør tar seg av all kontakt med håndverkerne og har full kontroll på arbeidet som utføres. Du får kun én kontaktperson å forholde deg til. 

Med andre ord: prosessen blir både enklere og mindre stressende for deg.

Fagbad – totalentreprenør i Oslo og omegn

Fagbad er en totalentreprenør av baderom i alle prisklasser i Oslo-området. Har du spørsmål om priser, eller trenger hjelp med planlegging og gjennomføring av baderomsoppussing, står vi hos Fagbad klare til å hjelpe deg. 

 

Book befaring av badet

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon, eller en uforpliktende prat om hvordan vi sammen kan skape ditt neste drømmebad. 

 • Trenger jeg tillatelse for å renovere badet?
  Hvis renoveringen involverer strukturelle endringer, rørlegging eller elektrisk arbeid kan det være nødvendig med byggesøknad. Hør med entreprenøren hva som gjelder for deg.
 • Kan jeg gjøre noe av arbeidet selv?
  Ja, men oppgaver som elektrisk arbeid og rørlegging krever håndverkere. Enklere oppgaver som å liste eller sette inn baderomsmøbler kan du gjøre selv.
 • Hvor lang tid tar det å renovere badet?
  Avhengig av hvor omfattende jobben er, kan du regne med alt fra 1 uke til maks 4-5 uker for større og kompliserte bad. Dette gjelder for eksempel tilfeller der man må forsterke bæring i gulv under bad og tilstøtende vegger.
 • Hvordan velger jeg riktig entreprenør?
  Som regel er det lurt å hente tilbud fra flere entreprenører. Husk også å sjekke referanser på tidligere arbeid.
 • Hvordan sikrer jeg at renoveringen holder seg innenfor budsjett?
  Planlegg godt, unngå store endringer underveis og sett klare avtaler med entreprenør om priser og tidsfrister for å holde prosjektet innenfor budsjettet.
 • Kan renovering av badet øke boligverdien?
  Ja, en baderenovering kan øke hjemmets verdi når den er godt utført og tar hensyn til en moderne standard og stil.
 • Hvordan bør jeg gå frem for å velge materialer til badet?
  Vurder kvalitet, vedlikeholdsbehov og stil. Det kan være lurt å konsultere med din entreprenør, interiørdesigner eller i butikk for å finne materialer som passer dine behov og budsjett.
bottom of page