top of page

Renovering av bad: dette må du vite

Renovering av badet står ofte øverst på ønskelisten når man skal pusse opp hjemme. Et funksjonelt og pent baderom kan gjøre hverdagen enklere og øke boligverdien.

r-architecture-HQCW1gTMjek-unsplash.webp

Hos Fagbad forstår vi at det kan virke overveldende å pusse opp bad. Her kan du lese mer om hva du må tenke på før du setter i gang med oppgraderingen av badet.

Når bør du pusse opp badet?

 

Badet er et av rommene i hjemmet vi bruker mest. De aller fleste bad trenger en oppgradering etter 20-30 år, men dersom badet slitt, ødelagt eller ikke møter behovene du har, kan det være på tide med en oppgradering før den tid. 

Uansett om målet er å modernisere badet, installere mer effektive løsninger, eller en totalrenovering fra gulv til tak, kan en fornyelse transformere badet ditt og gjøre hverdagen enklere. 

Dessuten kan en vel gjennomført renovering av badet gi en solid avkastning på investeringen når du skal selge boligen.

bad02.jpg

Planlegg godt

 

Før du dykker ned i valg av fliser og baderomsmøbler, er det viktig at du har en plan. Tenk nøye gjennom hvilke behov og ønsker du har for det nye baderommet. 

 • Skal det være en enkel oppussing eller totalrenovering?

 • Hvem skal utføre jobben? 

 • Hvor mye har du i budsjett? 

 

Ved å definere hva som er viktig for deg, hva som må gjøres og hvor mye du har å bruke på oppussingen, er det enklere å sikre at sluttresultatet blir som ønsket.

Oppussing eller totalrenovering? 

Før du setter i gang, må du finne ut hva som skal gjøres på badet. Er det snakk om totalrenovering, eller er det mindre oppgraderinger? 

Spørsmål du bør stille deg er: 

 • Må du gjøre om på planløsningen på badet?

 • Har du for eksempel behov for dobbel vask, badekar, eller en ekstra romslig dusj?

 • Må du bytte membran, rør eller forbedre ventilasjonen?

 

Noen har kun behov for å bytte ut baderomsmøbler og armaturer, mens andre må oppgradere hele rørsystemet, legge nye fliser eller endre planløsningen.  

Er du usikker på tilstanden til badet og hva som må gjøres, anbefaler vi at du får en fagspesialist på befaring. Vi i Fagbad kommer gjerne på en uforpliktende befaring for å vurdere badet ditt og mulige tiltak. 

Finn ut hva du har i budsjett og hva renoveringen vil koste

Når du har funnet ut hva som må gjøres og hva du ønsker, bør du finne ut hvor mye du kan bruke på renoveringen og hva prisen på oppgraderingen blir. Sørg for å få full oversikt over det du har til rådighet for oppussing av badet, og sørg for å ha en buffer. 

Det er mange faktorer som påvirker hvor mye du må betale for å oppgradere badet som omfanget av oppussingen, om det er et stort eller lite bad, valg av materialer, og om du setter bort hele jobben til noen andre eller velger å gjøre noe selv. Du må alltid være forberedt på at det kan dukke opp noe uforutsett som også må fikses når du er i gang med renoveringen. 

Skal du gjøre jobben selv eller få hjelp av profesjonelle? 

 

Renovering av bad kan fort bli dyrt, og mange ønsker å gjøre så mye som mulig av jobben selv. Men hva kan du gjøre selv og hva må du overlate til profesjonelle? 

Det er mye du kan gjøre selv, som å male, sette inn dusjkabinett og legge fliser, men alt av elektrikerarbeid og rørleggerarbeid må du overlate til faglærte håndverkere.

Fordelene ved å bruke sertifiserte håndverkere er at arbeidet utføres i henhold til krav og standarder. Du har også garanti på arbeidet, dersom det skulle oppstå noe i etterkant. Det får du ikke om du gjør jobben selv. 

I Fagbad har vi mange års erfaring med oppussing av bad, og kommer gjerne med et uforpliktende pristilbud på badet ditt. 

Stylish bathroom interior design with marble panels. Bathtub, towels and other personal ba

Hvor mye koster det å pusse opp badet? 

 

Det de aller fleste lurer på, er hvor mye det koster å pusse opp et bad. Svaret er at det kommer helt an på hva slags arbeid som skal utføres. 

Det er stor forskjell på om du skal gjøre en enkel oppgradering som å bytte ut baderomsmøbler og armaturer, eller praktisk talt bygge nytt bad der både gulv og vegger skal rives med ny membran, fliser, toalett, dusj og så videre. Det kan koste alt fra 50 000 kroner til flere hundre tusen å renovere et bad, avhengig av omfanget og kvaliteten man velger. 

Merk at prisen på oppussingen avhenger av arbeidet som skal gjøres, hvor stort bad du har, materialer, og om du velger å gjøre noe av jobben selv. Har du et eldre bad, kan oppussingen bli dyrere rett og slett fordi det er enda mer som må byttes ut og oppgraderes til dagens standard. 

tiles (1).webp

Få hjelp av en totalentreprenør til å renovere badet

 

Vi har forståelse for at oppgradering av baderommet kan være omfattende uansett størrelse og prisklasse som gjelder for ditt prosjekt. Som totalentreprenør hjelper vi deg med hele prosessen – fra planlegging til utførelse. 

Hvert prosjekt er unikt. Derfor tilbyr vi personlig tilpasning og veiledning gjennom hele prosjektet. Vårt mål er ikke bare å forvandle ditt bad til et vakkert og funksjonelt rom, men også sikre at prosessen er så sømløs og stressfri som mulig for deg.

Vi har utført arbeid på baderom de siste 20 årene, og har erfarne fagfolk som tar hånd om alt fra rørleggerarbeid til flislegging. Vi sikrer at arbeidet utføres med høyeste standard for kvalitet og holdbarhet. 

Hos Fagbad er vi stolte av å hjelpe våre kunder med å realisere drømmebadet. 

 • Trenger jeg tillatelse for å renovere badet?
  Hvis renoveringen involverer strukturelle endringer, rørlegging eller elektrisk arbeid kan det være nødvendig med byggesøknad. Hør med entreprenøren hva som gjelder for deg.
 • Kan jeg gjøre noe av arbeidet selv?
  Ja, men oppgaver som elektrisk arbeid og rørlegging krever håndverkere. Enklere oppgaver som å liste eller sette inn baderomsmøbler kan du gjøre selv.
 • Hvor lang tid tar det å renovere badet?
  Avhengig av hvor omfattende jobben er, kan du regne med alt fra 1 uke til maks 4-5 uker for større og kompliserte bad. Dette gjelder for eksempel tilfeller der man må forsterke bæring i gulv under bad og tilstøtende vegger.
 • Hvordan velger jeg riktig entreprenør?
  Som regel er det lurt å hente tilbud fra flere entreprenører. Husk også å sjekke referanser på tidligere arbeid.
 • Hvordan sikrer jeg at renoveringen holder seg innenfor budsjett?
  Planlegg godt, unngå store endringer underveis og sett klare avtaler med entreprenør om priser og tidsfrister for å holde prosjektet innenfor budsjettet.
 • Kan renovering av badet øke boligverdien?
  Ja, en baderenovering kan øke hjemmets verdi når den er godt utført og tar hensyn til en moderne standard og stil.
 • Hvordan bør jeg gå frem for å velge materialer til badet?
  Vurder kvalitet, vedlikeholdsbehov og stil. Det kan være lurt å konsultere med din entreprenør, interiørdesigner eller i butikk for å finne materialer som passer dine behov og budsjett.
bottom of page